Over ons

Ik ben Jolanthe Overgaauw, orthopedagoog en trotse eigenaresse van Praktijk4kids Brielle. Na mijn opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening heb ik de opleiding orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit in Leiden afgerond. Na mijn opleidingen heb jarenlang gewerkt als maatschappelijk werker en orthopedagoog in de vrijwillige en gedwongen jeugdhulpverlening en in het onderwijs. Ik heb veel ervaring opgedaan in het coachen en trainen van kinderen en jongeren en hun ouders met verschillende problemen zoals bijvoorbeeld problemen die te maken hebben met angst, zelfvertrouwen, ADHD, emotieregulatie, sociale vaardigheden, autisme en problemen op het gebied van leren.

Vanuit het plezier dat ik ervaar in het bieden van training en coaching is in 2015 Praktijk4kids Brielle ontstaan. In mijn werk als orthopedagoog heb ik gemerkt dat er voor veel mensen een drempel bestaat om hulp te vragen. Aan de basis van het idee om een eigen praktijk te beginnen, stond dan ook de wens om professionele en laagdrempelige hulp te bieden, binnen een prettige sfeer waarin kinderen, jongeren en ouders zich op hun gemak voelen.

Praktijk4kids Brielle is een trainings-, coaching- en adviesbureau, welke gevestigd is in Brielle. Praktijk4kids Brielle heeft een uitgebreid en divers aanbod van trainingen en coaching-trajecten voor kinderen, jongeren en ouders welke individueel of groepsgewijs worden aangeboden.

Praktijk4kids Brielle werkt samen met een team van speciaal opgeleide trainers en coaches en onmisbare krachten in de praktijkondersteuning.

Praktijk4kids Brielle maakt ook onderdeel uit van het (Kind)zorgcentrum Brielle. Het (Kind)zorgcentrum Brielle is opgericht in 2019 met als visie kinderen en/of hun ouders beter te kunnen begeleiden door multidisciplinair samen te werken onder een dak. Ons team bestaat uit verschillende professionals die gezamenlijk hun krachten bundelen. Gezamenlijk proberen we een zo laagdrempelig en passend mogelijk aanbod (preventief en curatief) te bieden voor de hulpvragen van ouders en kinderen (www.zorgcentrumbrielle.nl)