OP WEG NAAR de brugklas

De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen een spannende stap. Van afscheid nemen van de vertrouwde basisschool naar nieuwe vakken, les krijgen van verschillende docenten, een rooster, op tijd op de juiste plek zijn, de goede boeken bij zich hebben en zelf huiswerk maken.

Om goed voorbereid en zelfverzekerd de overstap naar het voortgezet onderwijs te maken wordt door Praktijk4kids Brielle in samenwerking met Wimatch de training OP WEG NAAR de brugklas volgens het Studielift concept aangeboden.

Door het volgen van 3 bijeenkomsten van 1 uur leren kinderen verschillende studievaardigheden en leerstrategieën, waardoor het leren efficiënter en makkelijker wordt.

Onderwerpen

  • Hoe gebruik je een agenda? Hoe kun je je huiswerk zo snel en overzichtelijk mogelijk opschrijven?
  • Welke soorten huiswerk zijn er en hoe kun je dit het beste aanpakken?
  • Hoe kan je geconcentreerd lezen, waardoor je beter kan onthouden wat je leest?
  • Hoe haal je de belangrijke sleutelwoorden uit een stuk tekst? Wat zijn de hoofd- en bijzaken van een tekst?
  • Hoe kan je belangrijke informatie uit een tekst opschrijven om het makkelijker te kunnen onthouden? (Kennismaken met mindmappen en het tekenen van pictogrammen).
  • Wat zijn handige manieren om woordjes en begrippen te leren?

Na iedere bijeenkomst wordt er huiswerk meegegeven. Dit huiswerk bestaat uit het oefenen van vaardigheden die tijdens de bijeenkomsten aan bod komen. De tijdsinvestering voor het huiswerk bedraagt ongeveer 10-15 minuten per dag. Met als resultaat goed voorbereid en zelfverzekerd aan de overstap naar het voortgezet onderwijs beginnen.

Hier vind je allerlei handige downloads van studielift om je leven een stuk eenvoudiger te maken. Doe er je voordeel mee!

Kosten:

3 lessen van één uur € 95,00 inclusief cursusmateriaal en hand-out. Als je je aansluitend inschrijft voor de cursus "Snel Leren=Leuk leren" krijg je het cursus boek "Snel leren=Leuk leren" cadeau.

Voor actuele data en trainingstijden check de Facebookpagina van WiMatch en/of Praktijk4kidsbrielle.nl

P.s. Voor leerlingen met dyslexie, AD(H)D en hoogbegaafdheid is de cursus ook uitstekend geschikt.

Op locatie
De training kan in overleg ook op locatie of op een school aangeboden worden. Bent u hierin geïnteresseerd? Informeer dan naar de mogelijkheden.